lördag 14 april 2012

Thailand

Vi älskar Thailand i vår familj! Klimatet, naturen, människorna, maten, det finns ständigt en dragningskraft till detta underbara land och dess underbara öar. Vi har förälskat oss särskilt i ön Koh lanta som är en stor ö utanför Krabi. Ön kantas av vackra stränder på ena sidan och mangoveträsk på andra. Det är en stilla och lite bohemisk plats utan några flashiga uteställen eller restauranger. Här sitter du direkt på stranden eller i sjöbodar på pålar i vattnet och äter. Allt smakar gott i Thailand, men min favorit är nog paneng ändå. Hemma kan det vara svårt att hitta en god paneng som smakar som den ska. Men jag har hittat en grytbas som är nästan nära nära lika god som en paneng i Thailand. Så idag blev det en nostalgitripp till Thailand den gastronomiska vägen. Så superenkelt att tillaga, bara att steka kycklingfilé , hälla på grytbasen, tillsätta morötter eller om man önskar andra grönsaker i. Jag brukar lägga i ett par matskedar crème fraîche för basen är ganska stark. Sedan såklart jasminris till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar